FAQ

Veelgestelde vragen

Hier vindt u het antwoord op de meest gestelde vragen over onze bezorgservice en dienstverlening. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact op met onze klantenservice, onze medewerkers staan voor uw klaar: stuur een mail naar info@rouwbloemen.nl of bel: 020 6168685. Wij zijn bereikbaar op werkdagen tussen 08:30 en 17:00 uur.

BESTELLEN EN BEZORGEN

Hoe bestel ik rouwbloemen?

Waar bezorgen jullie allemaal?

Kan ik ook langskomen om mijn rouwstuk af te halen?

Hoe bezorgen jullie mijn bestelling?

Hoe zijn mijn gegevens beveiligd?

Wanneer wordt mijn bestelling bezorgd?

Is Same Day Delivery mogelijk?

BETALEN

Veilig betalen

Met welke betaalmethodes kan ik betalen?

Wat zijn de bezorgkosten?

RETOURNEREN

Retourbeleid

KLACHTEN

Klachtenafhandelinig

 


Bestellen en bezorgen

Hoe bestel ik rouwbloemen?
Rouwarrangementen worden door ons met grote zorg samengesteld. Voor de bestelling van een rouwstuk, rouwkrans of rouwboeket hebben wij de juiste informatie nodig. In het product venster vragen wij u om de datum en tijd van de uitvaart of bezoek aan te geven en heeft u de mogelijkheid om een rouwlint of een rouwkaart toe te voegen. In het tekstvak kunt u de tekst voor op het lint of de kaart invullen.

Tijdens het bestellen van rouwbloemen vragen wij u de naam van de overledene en, indien het rouwwerk bij een uitvaartcentrum of begraafplaats bezorgt moet worden, de naam van het uitvaartcentrum of begraafplaats in te vullen. U kunt eventueel de rouwkaart die u heeft gekregen uploaden, zodat wij alle gegevens hebben omtrent de uitvaart.

Als u vragen heeft, of meer informatie wilt over onze rouwarrangementen, neem dan contact op met onze klantenservice, tel: 020 6168685.

Bestellen bij Rouwbloemen.nl is eenvoudig, als u onderstaande stappen volgt, is uw bestelling snel onderweg.

 1. Blader door onze webshop, klik op de link naar het artikel dat u wilt laten bezorgen.
 2. Maak rechts in het productvenster een keuze uit de opties, door het bolletje naast uw keuzes aan te vinken (zoals de grootte van het rouwstuk).
 3. Vul de datum en tijd van de uitvaart of het bezoek in.
 4. In het tekstvak 'Lint toevoegen', 'Luxe kaart' of 'Bloemistenkaart' kunt u een persoonlijke tekst voor op het lint of op de kaart invullen. Klik vervolgens op de button 'Bestellen'
 5. Controleer uw bestelling, en klik op de button 'Bekijk winkelwagen'. In het volgende venster klikt u op de button 'Ga door naar afrekenen'.
 6. Vul de gegevens van het bezorg en factuuradres in en volg de instructies in het scherm. Vul hier ook in of bloemstuk in het uitvaartcentrum, crematorium, begraafpplaats moet worden bezorgd. Vul vervolgens de bezorgdatum en betaalvoorkeuren in en klik op Plaats uw bestelling en uw bestelling is voltooid.

Hoe bezorgen jullie mijn bestelling?
Dankzij een uniek distributienetwerk is het mogelijk om binnen een aantal uren uw rouwbloemen af te leveren door geheel Nederland! Uw bestelling wordt geleverd op de door u opgegeven datum. De rouwbloemen worden afgeleverd bij het rouwcentrum of priveadres dat u heeft ingevuld bij uw bestelling. Indien er bij bezorging niemand aanwezig is en ze niet aangenomen kunnen worden geld het volgende:

 1. De bezorger geeft het pakket af bij een van de naaste buren en laat een kaartje achter.
 2. De koerier neemt het pakket mee terug en laat een briefje achter bij de ontvanger. Op het kaartje staat een telefoonnummer waarmee u een afspraak maken voor een tweede levering.
 3. Als uw bestelling een vers product bevat hoeft de ontvanger geen afspraak te maken voor een tweede levering. In dit geval zal het pakket automatisch de volgende werkdag worden aangeboden.

Een bestelling wordt maximaal tweemaal aangeboden hierna stuurt de koerier het terug naar ons, mocht u het pakket hierna opnieuw willen versturen dan bent u ons opnieuw bezorgkosten verschuldigd.

Wanneer wordt mijn bestelling bezorgd?
U kunt zelf bepalen op welke datum uw bestelling wordt bezorgd, dit geeft u aan tijdens het bestellen. Voor levering de volgende dag dient uw bestelling voor 17.00 uur (Nederlandse tijd) bij ons binnen te zijn. Wij bezorgen van maandag tot en met zaterdag. Wij bezorgen niet op zondagen en feestdagen. 

Is Same Day Delivery mogelijk?
Ons bedrijf is in Amsterdam gevestigd, uw bestellingen voor Amsterdam, Badhoevedorp en Amstelveen kunnen we dezelfde dag uitvoeren mits deze voor 12 uur zijn besteld. Bestellingen voor de rest van Nederland worden aan een plaatselijke bloemist uitbesteed, deze doet zijn best om de uitgekozen bloemen ook daadwerkelijk te leveren. Ook deze bestellingen dienen dan voor 12 uur bij ons binnen te zijn. Voor speciale orders of vragen, neem dan gerust contact met ons op.

Wat zijn de bezorgkosten?
De bezorgkosten zijn €6,95.

Waar bezorgen jullie allemaal?
Wij bezorgen in heel Nederland. Het is ook mogelijk om in België en Duitsland te laten bezorgen. Via een externe verzendorganisatie is het op verzoek ook mogelijk daarbuiten bloemen te laten bezorgen.

Kan ik ook langskomen om mijn rouwstuk af te halen?
Ja, dat kan. U kunt uw bestelling bij ons ophalen in onze vestiging in Amsterdam. Onze professionele bloembinders staan u graag te woord om u te helpen met het uitzoeken van uw rouwstuk en kunnen voorbeelden laten zien van wat mogelijk is. We hebben hebben een aparte ruimte waar u onder het genot van een kopje koffie of thee op uw gemak een keuze kunt maken.


Betalen

Veilig betalen
Bij Rouwbloemen.nl BV kunt u op meerdere manieren veilig betalen. De betaling wordt door onze payment provider Buckaroo afgehandeld. Wij bieden alle gangbare veilige betaalmogelijkheden. Op het moment dat u een bestelling plaatst en alle gegevens hebt ingevuld kunt u kiezen uit meerdere opties:

 • iDeal
 • Creditcard
 • PayPal
 • Op factuur (neem voor een zakelijk account contact op met onze klantenservice  Tel: 020 6168685)

Deze online-betalingen worden op een veilige manier verwerkt in samenwerking met Buckaroo.

Hoe zijn mijn gegevens beveiligd?
Al uw gegevens, inclusief het creditcardnummer, worden beveiligd met SSL. Dit is een sterke vorm van encryptie (versleuteling), die voorkomt dat kwaadwillende mensen uw gegevens kunnen gebruiken.

Met welke betaalmethodes kan ik betalen?
Wij bieden de gangbare betaalmogelijkheden aan, zoals iDeal, Creditcard (American Express, Visa en Mastercard), PayPal, en betalen op factuurbasis. Neem contact op met onze klantenservice als u wilt betalen op factuurbasis.

Betaalmogelijkheden iDeal Creditcard Paypal

 • Betalen met iDeal

Wat is iDEAL?
Met iDEAL kunt u vertrouwd, veilig en gemakkelijk bloemen en boeketten bestellen en afrekenen. U rekent af in uw vertrouwde internetbetaalomgeving op basis van specifieke betalingsmethodes van uw eigen bank.

Hoe werkt betalen met iDEAL?
U plaatst een bestelling in onze webshop. Bij het afrekenen van de bestelling kun u aangeven dat u met iDEAL wilt betalen. Klik hiervoor de betalingsmethode aan en selecteer uw bank. Vervolgens wordt u doorgeleid naar uw eigen bank waar de betaalopdracht voor u klaar staat. Uw bank vraagt een aantal gegevens in te vullen en u autoriseert de betaling. Het bedrag wordt direct van uw betaalrekening afgeschreven.

 • Betalen met creditcard

Bij Rouwbloemen.nl BV kunt u met uw creditcard betalen. Rouwbloemen.nl accepteert de volgende creditcards: Master card, Visa card. Creditcardbetaling gebeurt via een SSL-beveiligde server die uw creditcardgegevens versleuteld verstuurt. Uw gegevens worden direct geverifieerd bij de creditcardmaatschappij die uw betaling na enkele seconden goedkeurt. U ontvangt per e-mail een bevestiging van uw bestelling met een ordernummer.

Wat gebeurt er als mijn betaling wordt afgekeurd?
Het kan voorkomen dat uw creditcardbetaling wordt afgekeurd, bijvoorbeeld omdat de limiet is bereikt. In dat geval krijgt u de mogelijkheid om een andere betalingsmethode te kiezen of om het opnieuw te proberen.

 • Betalen op rekening

Bedrijven kunnen op factuurbasis bestellen. Heeft u als bedrijf of instelling nog geen debiteurennummer van ons gehad, dan kunt u bellen met onze Klantenservice 020-6168685. Particulieren kunnen achteraf betalen, zie onze voorwaarden.

 • Betalen met PayPal

Wat is PayPal?
Met behulp van PayPal kunt u een betaling doen via een e-mailadres van de ontvanger met behulp van een creditcard, bankrekening of ontvangen geld op het account. Geld storten van uw account naar een eigen bankrekening is ook mogelijk.

Hoe werkt betalen met PayPal?
U plaatst een bestelling. Bij het afrekenen van de bestelling geeft u aan dat u met PayPal wilt betalen. Klik hiervoor de betalingsmethode aan. Vervolgens wordt u doorgeleid naar PayPal waar de betaalopdracht voor uw klaar staat. PayPal vraagt u een aantal gegevens in te vullen en u autoriseert de betaling. Het bedrag wordt direct van uw PayPal account afgeschreven.


Retourneren

Retourbeleid
Op producten met een beperkte houdbaarheid is het herroepingsrecht niet van toepassing. Bloemen, fruitmanden en taarten kunnen daarom niet geretourneerd worden. Zie hiervoor ook artikel 10.4 van onze algemene voorwaarden

U heeft een afkoelingsperiode van 14 dagen om zonder opgaaf van redenen het product te retourneren, ingaande op de dag van ontvangst van het product. U heeft vanaf het moment van de retourmelding nog 14 dagen de tijd om het product terug te zenden. Het product kan alleen ongebruikt en, indien mogelijk, in originele verpakking geretourneerd worden. Voor het retourneren van de bestelling zijn de retourkosten voor uw rekening. Wij zullen het bedrag binnen 14 dagen crediteren. Tevens kunt u gebruik maken van het modelformulier.


Klachten

Klachtenafhandeling
Het is natuurlijk vervelend als u een klacht heeft over onze producten of dienstverlening. Toch vragen wij u vriendelijk om uw klacht via de e-mail aan de afdeling klantcontact door te geven. Dit kan per e-mail, regulier post en/of telefonisch. Onze contactgegevens vindt u bovenaan deze pagina. Onze medewerkers van de klantenservice zullen de klacht bekijken en proberen de klacht naar ieders tevredenheid op te lossen. Na ontvangst van uw klacht ontvangt u van ons een bevestiging. Wij zullen uw klacht binnen 14 dagen na ontvangst beantwoorden, mocht heter meer tijd nodig zijn, dan zullen wij u hiervan op de hoogte stellen.

Mocht u dit niet op prijs stellen, dan kunt u ook altijd contact op nemen met de afdeling bemiddeling van Stichting Webshop Keurmerk waar Rouwbloemen.nl bij is aangesloten. Mocht de bemiddelingspoging om enige reden niet tot een bevredigende oplossing leiden, dan bestaat de mogelijkheid om uw geschil voor te leggen aan de Geschillencommissie (SGC).

Webshop Keurmerk iDEAL PayPal VISA Master Card American Express